Wie zijn wij

Het Vrolijke Stekje bestaat uit een groep enthousiaste mensen met een groot hart voor kinderen en jongeren. Op onze eigen, unieke manier proberen wij ons steentje bij te dragen om van hen gelukkige mensen te maken.

MEDEWERKERS

Nicole Ooms 

Reeds vele jaren zet ik me in voor het welzijn van kinderen en jongeren. Ze vormen een heel kwetsbare groep in onze maatschappij en verdienen het om alle hulp en steun te krijgen om uit te groeien tot gelukkige volwassenen. Daaraan mijn steentje kunnen bijdragen, bezorgt me immens veel vreugde en voldoening.

Om dit alles realiseerbaar te maken heb ik ‘Het Vrolijke Stekje’ opgericht. Hiermee wil ik een “stekje” creëren waar kinderen, jongeren, (groot)ouders, professionelen, kortom, mensen met een hart voor kinderen…, terecht kunnen. In deze VZW organiseer ik opleidingen tot kindercoach. Het ultieme doel van mijn VZW is het opzetten van ‘Vrolijke Stekjes’, huizen waar kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen op een liefdevolle manier worden opgevangen en begeleid. Wil je hier graag meer over lezen, dan nodig ik je uit om verder op deze website te kijken. Vanuit mijn ervaring als administratief medewerker, run ik de ‘organisatie’ van de VZW. Je kan bij mij terecht voor alle vragen mbt de opleiding.

Naast het werk in de VZW, ben ik ook reeds jaren actief als vrijwilliger bij Yar Vlaanderen en coach ik jongeren. Dit alles in combinatie met mijn gezin, maakt dat ik mijn dagen goed gevuld krijg. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit fijne werk mag doen.


Vicky Van de Poel

Als mama van vier kinderen beschouw ik het ouderschap tot één van de belangrijkste taken in mijn leven. Voor mezelf is het een groeiproces, steeds dichter bij mezelf, steeds bewuster in het leven. Mijn zoektocht naar een bewuster leven begon bij de geboorte van mijn oudste zoon in 2005. Ik kwam dingen tegen in zijn opvoeding waar mijn hart niet overeen kwam met de regels en structuren die de maatschappij voorziet. Het zoeken naar oplossingen bracht me al snel op het pad dat ik nu bewandel, toen nog als ouder en nu zelf als coach. Na de geboorte van mijn dochter in 2011 besloot ik mijn leven om te gooien en mezelf te herscholen.
Diverse opleidingen brachten me tot het punt van vandaag, doch maakte ik het belangrijkste groeiproces door mijn gezin te observeren. Ik leerde spiegels te zien, te begrijpen en van daaruit in beweging te komen. Laat het mijn missie zijn om anderen te inspireren diezelfde beweging te maken. De weg vinden naar innerlijke vrijheid en rust voor jezelf en je gezin. Want iedereen verdient het in alle vrijheid te mogen zijn wie hij of zij is.


Nele Govaerts

Ik ben de trotse mama van Jona (2014) en Sien (2015) en ben ben getrouwd met de liefste man van de wereld, Jo.
Ik werk reeds 24 jaar in het lager onderwijs, en heb hier een heleboel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Ook thuis leer ik elke dag wat bij over mezelf door mijn 2 schatten die me vaak een spiegel voorhouden.
Ik volgde in het verleden verscheidene opleidingen, waaronder de opleiding kindercoach bij het vrolijke stekje, creatieve interactie en zandspeltherapie.
Geuren, kleuren en muziek vrolijken me op, en vonden hun plaatsje in “COLOURGY”, mijn praktijk waar ik naast coaching ook werk met kleurenpunctuur en aromatherapie. In mijn vrije tijd leef ik me uit in creativiteit. Ik ben een creatieve duizendpoot, zing heel graag, geef gitaarles aan kinderen en volwassenen en vind mijn ontspanning in dwarsfluit, saxofoon en zingen in een bandje.
Graag zou ik mijn kennis en mijn creativiteit willen delen want met creativiteit kan je zonder woorden ontzettend veel bereiken.


Yannig Vanhamel

Als sensitief mens ben ik steeds op zoek naar authenticiteit. Naar wat echt is, echt telt, echt belangrijk is. Naar diepgang in alles wat ik doe en de contacten met anderen. Dan leef ik kort bij mezelf. Word ik blij van en krijg ik energie. Autonomie, vrijheid, verbinding, authenticiteit en zingeving zijn enkele van mijn basisbehoeftes. Als die niet ingevuld worden geraakt mijn vaatje leeg. Andersom, als ik genoeg aan zelfzorg doe en ze aandacht schenk dan krijg ik tonnen energie! Dan zit ik in een flow en word ik mijn enthousiaste zelf

Idealisme en fascinatie voor de werking van het menselijk lichaam lieten me geneeskunde gaan studeren. Als huisarts zag ik zoveel mensen die de verbinding met hun lichaam kwijt waren en verleerd waren om er naar te luisteren. Chronische (pijn)klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverterings-, vruchtbaarheids- en psychische problemen, jongeren met burn-out en depressie, kinderen met gedragsmoeilijkheden,… Het voelde alsof wij als artsen, als maatschappij, de essentie hierin voorbij gingen. Hoe kon het zijn dat ik met wat ik geleerd had, die mensen niet kon helpen?
Ik voelde dat het anders kon en zelfs moest. Datzelfde idealisme liet me niet berusten hierin… Mijn perfectionisme, overschot aan empathie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zorgde helaas dat ook ikzelf in de chaos van de job en het leven de verbinding met mezelf en mijn lijf kwijt raakte en ik werd ziek. Na een fikse burn-out volgde ( en nog steeds) een lang intens proces van persoonlijke groei en zelfzorg. Yoga, mindfulness en lichaamswerk hebben me terug helpen verbinden met en luisteren naar mijn lichaam.
Ondertussen werd ik mama (2017) en mijn dochter hield mij een enorme spiegel voor. Ik besefte nog zoveel meer dan voordien hoe waardevol het is om (vanaf het prille begin) bewust te zijn van het belang van verbinding en een gezonde hechting. Om kinderen kortbij hun gevoel te laten komen en blijven en hun lichaam te leren (aan)voelen. Om kinderen (en dus ook toekomstige volwassenen) regie te laten krijgen over hun eigen gezondheid en geluk door lichaamsbewustzijn, zelfinzicht, zelfzorg en een gezonde emotieregulatie.
Ik verdiepte me ook in de psychologie en filosofie van Aware Parenting en leerde behoeftes zien achter gedrag, over de taal van huilen, emotieregulatie, prikkelverwerking en ontlading. Dat bewuste ouderschap heeft me ook mijn eigen behoeftes leren zien, erkennen en benoemen wat me veel zelfinzicht gaf. Het waren puzzelstukjes die ook helemaal pasten in de essentie achter die (chronische) klachten van mijn patiënten. Inzicht in hoe de balans in een lichaam kan verstoord worden maar ook over het sterk zelfhelend vermogen er van.

Een opleiding tot Kinderyogadocente bij Het Vrolijke Stekje in 2019 bracht me nog veel extra praktische tools bovenop wat ik al kende en van nature aanvoelde. Het vulde mijn passie voor preventie en het bezig zijn met de essentie van zelfzorg en lichaamsbewustzijn.
Hoe waardevol lijkt het me toch om kinderen (en hun ouders, leerkrachten, coaches,…) op weg te helpen in dat bewustzijnsproces.
Om samen te bouwen een sterkere en tegelijk zachtere en flexibele maatschappij.

“It is easier to build strong children than repair broken men” – Frederik Douglas