Kindercoaching

Net als volwassenen kunnen kinderen thuis of op school te maken krijgen met problemen en zorgen waar ze zich soms geen raad mee weten. Dit kan zich uiten in ‘raar’ gedrag, zoals, slaapproblemen, angsten, woede, eetproblemen enz…

Een kindercoach kan hierbij hulp bieden. Een kindercoach is een laagdrempelig, snel te bereiken hulpverlener die het kind en/of de ouder ondersteunt en waar je ook terecht kan voor advies, ondersteuning en begeleiding.
De hulp van een kindercoach kan voor veel kinderen en hun ouders het verschil maken en dat is wat het werk van een kindercoach zo uniek maakt.

Een kindercoach werkt oplossingsgericht, begeleidt kinderen en/of de ouders via gesprekken, visualisaties, spel, beweging, creativiteit… en helpt het kind om op zijn eigen manier, met gebruik van zijn/haar kwaliteiten zijn weg te vinden. Het antwoord is immers al in het kind aanwezig, maar het heeft daarbij nog wel iemand nodig om samen deze antwoorden naar boven te halen.

Heb je hier vragen over, kan je ze vrijblijvend stellen via mail info@hetvrolijkestekje.be of bellen naar 0471/65.48.04.