De werking van Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Het loslaten van oud zeer, verder kunnen gaan met je leven, gebeurtenissen achter je laten, de tijd heelt alle wonden. Het klinkt zo eenvoudig, maar is dat het ook? Nee, vaak niet. Waarom niet? Omdat we kwetsende, negatieve emoties vastzetten en er tegenaan blijven lopen totdat we in staat zijn ze volledig te begrijpen.

Alles wat we meemaken in ons leven onthouden we. Bijzondere gebeurtenissen, kleine onopvallende voorvallen, onverwachte ontwikkelingen, opbeurend of afbrekend. Alles.

Met ons bewuste geheugen kunnen we (by design, en dat is maar goed ook) lang niet alles wat er gebeurd is onthouden of terughalen. Maar we hebben ook nog een onbewust geheugen, een zogenaamd celgeheugen.

De cellen in je lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe.

Elke gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Soms raken dergelijke “onopgeloste” zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je je er nog bewust van bent. De drukte van alledag maakt dat een heel menselijke eigenschap. Maar onopgeloste zaken kunnen lang blijven liggen en waar “vuil” blijft liggen stapelt zich vaak meer “vuil” op!

Daar waar energie is vastgelopen spreken we van een energetische blokkade. Deze blokkades beïnvloeden het functioneren van je lichaamscellen.

Het gevoel op een bepaald punt niet meer verder te kunnen, vastlopen in fysiek ongemak en ziekte, mentaal aan het eind van je kunnen zijn of emotioneel in onbalans zijn – bijna iedereen komt dit tegen in zijn of haar leven en het kan allemaal afkomstig zijn van energetische blokkades.

Neuro Emotionele Integratie kan energetische blokkades opruimen

Energetische blokkades ontstaan wanneer gevoel en verstand niet op één lijn zitten. Wanneer je anders handelt dan je gevoel je ingeeft. Pas wanneer gevoel en verstand samenkomen, matchen, verdwijnt de blokkade en kan de balans worden hersteld.

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) kunnen we in gesprek gaan met het onbewuste geheugen (door middel van spiertesten en een vast protocol van vragen) om de details van de energetische blokkade te achterhalen. Wanneer bekend is welke emotie en welke gedachten op welk moment in het verleden zijn vastgelopen, kunnen we ‘integreren’.

We spreken over integratie omdat de ervaren emotie samengevoegd wordt met de (onbewuste) herinnering. We integreren de emotie in de herinnering, in de situatie, waardoor je als het ware een verloren puzzelstukje op zijn plaats legt. Puzzels die compleet zijn veroorzaken geen klachten, puzzels die incompleet zijn wel.

Het op zijn plaats leggen van het puzzelstukje activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Energie kan weer stromen, pijn kan verdwijnen, dromen kunnen weer verwezenlijkt worden.

Ook fysieke klachten hebben vaak hun oorsprong in energetische blokkades

Kan ik fysiek ziek worden van onverwerkte / niet-geïntegreerde emoties? Jazeker.

Jouw emotionele geschiedenis is in iedere lichaamscel bekend. Echter de soort emotie die ‘zijn plek niet vindt’ (denk even terug aan het verloren puzzelstukje) heeft een bepaalde eigenschap (trilling, golflengte, resonantie) die past bij één of meer specifieke systemen in het lichaam. Het negeren van, het geen aandacht geven aan, of het niet begrijpen van een specifieke emotie, resulteert in het niet optimaal kunnen functioneren van een lichaamsfunctie of systeem met dezelfde eigenschap (trilling, golflengte, resonantie). Wanneer teleurstelling vaak genegeerd wordt, wanneer het vaak het missende puzzelstukje is, zal het hart daaronder kunnen lijden. Wanneer te veel, te vaak wordt vastgehouden aan dogma’s (‘zo moet het en niet anders’), zal de dikke darm daaronder kunnen lijden. Wanneer boosheid lange tijd niet geuit wordt (‘Iets op je lever hebben’), kan de leverfunctie worden aangetast.

Deze voorbeelden gaan over belangrijke organen, maar ook andere fysieke klachten (bijvoorbeeld een tennisarm, hoofdpijn, huidproblemen, blessure gevoeligheid bij het sporten, allergie, overgewicht) vinden vaak hun oorsprong in een energetische blokkade. Een blokkade gevormd op een moment dat gevoel en verstand, emotie, gedachten en handelen niet op één lijn zaten.

En dan kan het zo zijn dat fysieke aandacht alleen, in de vorm van een pijnstiller, rust, een zalfje of een pilletje, de klacht niet (voorgoed) kan laten verdwijnen. Simpelweg omdat dit de oorzaak niet aanpakt.

Met NEI zijn energetische blokkades die de oorzaak zijn van vele soorten klachten (emotioneel en fysiek) te achterhalen en te integreren. En wanneer je bewust meegaat in verandering, doet het zelfhelende vermogen de rest.

Leer NEI nu zelf. Kijk op OPLEIDING NEI THERAPEUT voor meer informatie.