Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Kindercoaches werken oplossingsgericht en kijken voorbij de “problemen” die jouw kind heeft. Samen met de kindercoach ontdekt een kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden waardoor er aan het zelfvertrouwen van een kind wordt gewerkt. Een kindercoach gaat samen met het kind en de ouders kijken naar wat het kind spiegelt met zijn gedrag/probleem. Verder kijken dan het gedrag of de problemen van het kind is de kracht van kindercoaching. Als je er achter komt welke boodschap het kind wil brengen, kan je heel gericht aan de slag met zowel de ouder als het kind. Op die manier pak je de zorgvraag heel diepgaand aan. Hierdoor kan een kind steeds meer zichzelf zijn en kunnen de ouders komaf maken met hun eigen pijnstukken. Als je op deze manier met de ouder en het kind werkt, geef je beiden iets mee waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind en blije ouders!

Elke kindercoach heeft zijn eigen manier om kinderen te begeleiden. Wij vinden het belangrijk om ook de ouders heel intensief te betrekken in het traject.
Er zijn verschillende manieren om kinderen en hun ouders te coachen: creativiteit, visualisaties, meditaties, talentencoaching, yoga, EFT, spel, muziek, dans, opstellingswerk, innerlijk kindwerk, bachbloesems,…