OPLEIDING NEI THERAPEUT

Enig in België!!!

NEI Opleiding tot NEI therapeut – Neuro Emotionele Integratie

In september 2021 starten we met een unieke opleiding tot NEI therapeut. Deze opleiding is uniek in België. Wij hebben het genoegen om te mogen samen werken met Nicole Michiels en Hetty Lambert, docenten NEI therapie, van het InnCare Opleidingen in Alkmaar.

Nicole en Hetty geven al vijfentwintig jaar opleidingen over NEI therapie en komen ook dit jaar weer naar België.

Nog onbekend met NEI? Lees meer op Wat is Neuro Emotionele Integratie?

Intensieve NEI-training met een combinatie van online modules en praktijkgerichte lesdagen
Zes online modules, vijf lesdagen en twee oefendagen wisselen elkaar af. Met uitgebreide zelfstudie, huiswerkopdrachten en deelname aan de lesdagen krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden om met NEI voor jezelf en voor anderen aan het werk te kunnen gaan.

PRAKTISCH

Hoe zit de opleiding praktisch in elkaar?

We hebben er voor gekozen om de opleiding deels digitaal en deels via praktijkgerichte lesdagen te organiseren. Vaak hebben mensen een drukke agenda of is het moeilijk om vrij te nemen van het werk of het gezin en deze manier van les volgen, is dan ideaal. Wij hebben de theorie lessen van de opleiding op film opgenomen en die filmpjes krijg je in zes verschillende modules toegestuurd. Tussen de filmpjes in organiseren we dan telkens een praktijkdag waarop we met alle cursisten en twee docenten samen komen. We combineren dus telkens een stukje theorie (6 digitale lesmodules) met praktijk (5 praktijkgerichte opleidingsdagen en 2 oefendagen). Uit ervaring hebben we gemerkt dat deze formule zeer goed werkt en veel voordelen biedt.

Voordelen:
– je kan op de momenten dat het jou past en op je eigen tempo de theorie lessen volgen
– je moet maar vijf keer een verplaatsing doen voor de praktijklessen
– je kan de lessen zo vaak als je wil bekijken zodat de inhoud heel goed kan doorzakken
– je krijgt intensieve ondersteuning en kan je vragen stellen wanneer die voor jou belangrijk zijn
– tijdens de praktijklessen leer je je medecursisten kennen en kan je, indien je dit wenst, afspreken om samen te oefenen

Om NEI goed te leren en goed toe te kunnen passen is het belangrijk om tussen de lesdagen door de praktijkvaardigheden te kunnen oefenen op medestudenten, vrienden of familieleden. Door het insturen van de uitwerkingen van praktijkopdrachten en door de praktijk te oefenen op de lesdagen en oefendagen kun je deze prachtige techniek binnen 5 maanden leren.

De opleiding gaat in augustus 2021 digitaal van start. Je krijgt dan van ons toegang tot de eerste lesmodule die je thuis kan bekijken. Daarnaast ontvang je ook de uitgeschreven cursus.  Je kan dus op eigen tempo en op momenten waarop het voor jou het beste uitkomt, bezig zijn met de inhoud van de opleiding. Na het ontvangen van de eerste module, is er de eerste praktijkdag in Oud-Turnhout ( 25 september). Daar komen we met alle cursisten bij elkaar en wordt er bekeken wat je in de eerste module hebt kunnen zien, wordt er vooral veel geoefend met elkaar en is er alle mogelijkheid om verduidelijking te krijgen en vragen te stellen.
Na deze les krijg je dan weer een tweede module digitaal doorgestuurd en kan je weer verder aan de slag met het vervolg van de opleiding. En dit gaat dan zo door tot alle modules zijn doorlopen. Tijdens de vierde praktijkdag wordt er ook een test afgenomen om te bekijken of je NEI voldoende onder de knie hebt. Je wordt door de docenten intensief  begeleid zodat je zeker en vast slaagt.
Er zijn in totaal vijf praktijkdagen, twee oefendagen (zie data hieronder) en zes digitale modules gepland. Op die manier krijg je alle informatie (en zelfs nog veel meer) en kan je thuis rustig alles bekijken zo vaak als je zelf wil.

Start opleiding: vanaf 4 september 2022 (online module)

Data praktijkgerichte lesdagen (in Oud-Turnhout) : 1 oktober, 8 oktober, 12 november, 10 december en 14 januari 2023

Tussendoor zijn er nog twee oefendagen op 29/10/2022 en 26/12/2022

Lestijden: 9.30 u tot 16.30 u
Locatie: De Liereman, Schuurhovenberg 43 te Oud-Turnhout (er is ruim voldoende gratis parking)

Prijs: € 1.995, inclusief de 5 online trainingen, 5 praktijkgerichte lesdagen, 2 oefendagen, uitgebreide cursus, koffie, thee, water en versnaperingen, exclusief lunch.

Inschrijven: wens je deze opleiding te volgen, kan je je adres en telefoonnummer doormailen naar info@hetvrolijkestekje.be

Deze opleiding kan niet worden betaald met KMO portefeuille aangezien we ze niet zelf organiseren maar ze wel wordt gegeven door externe docenten