Opleiding kindercoach

Opleiding kindercoach

De basisopleiding kindercoach bestaat uit elf volledige opleidingsdagen, opgedeeld in zeven verschillende modules. Elke module, behalve de module ‘De kracht van kindercoaching’ kan je afzonderlijk én in willekeurige volgorde volgen. Op die manier kan je zelf het tempo bepalen waarin je de opleiding wil volgen. Als je alle modules van de basisopleiding hebt doorlopen, bezit je al heel wat kennis om met kinderen aan de slag te gaan of om de kennis toe te passen in je eigen gezin of in je werk met kinderen en jongeren.

Wij streven er naar om een gevarieerde, praktijkgerichte opleiding aan te bieden waarin we verschillende methodes en technieken aanleren die makkelijk, snel en oplossingsgericht werken, zowel bij kinderen, jongeren als hun ouders of begeleiders. Op deze manier verwerf je in elf dagen een brede basiskennis waarmee je direct aan de slag kan in het begeleiden van kinderen.

Er wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan de uniekheid en kwaliteiten van de cursist zelf. Je leert stap voor stap jezelf beter kennen, wat jouw groeiproces als persoon, maar ook als coach ten goede komt. Door het volgen van de opleiding ervaar je zelf de positieve werking van coachen en bouw je meer kennis, zelfkennis en zelfvertrouwen op.

Bij elke module ontvang je een uitgebreide cursus en boekenlijst, zodat je steeds een degelijk naslagwerk hebt om te gebruiken in je eigen praktijk of op je werk.

Wil je je graag in bepaalde thema’s verdiepen of wil je nog graag andere technieken leren, dan bieden we ook gepaste verdiepingsmodules aan. Dit kan interessant zijn voor mensen die al met kinderen werken, (groot)ouders die hun (klein)kind(eren) beter willen begrijpen en/of helpen, studenten… .

Wij vinden het heel belangrijk om kwaliteitsvolle opleidingen aan te bieden met veel kennisoverdracht en veel diepgang en daarom kan ik met trots zeggen dat we een fantastisch team van docenten hebben samengebracht. Het team bestaat uit ervaren mensen die op een enthousiaste manier hun kennis en ervaringen met jullie willen delen. Ze hebben allemaal een eigen succesvolle praktijk waarin zij via hun eigen methodes kinderen en of volwassenen coachen en begeleiden. Deze combinatie van lesgevers maakt onze opleiding uniek. Ieder heeft haar eigen, waardevolle kwaliteiten en ervaringen en is heel enthousiast om die te delen met jullie. Ook nadat je de opleiding hebt gevolgd, staan deze mensen je nog ter beschikking om je vragen te beantwoorden.

We hebben er voor gekozen om geen examens in te richten omdat we van mening zijn dat je niet persé een ‘goede’ kindercoach bent na het slagen voor een examen. Kindercoaching is een vak dat je pas zal leren door er mee aan de slag te gaan en ervaring op te doen. Tijdens onze opleiding krijg je veel informatie en ervaar je zelf wat de coachtechnieken met je doen. We vinden het daarom belangrijker om het groeiproces van de cursisten nauw op te volgen en hen te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Op die manier gaan wij, samen met de cursist, kijken waar hij of zij staat en waar ze in hun persoonlijk ontwikkelingsproces naartoe willen.

Heb ik je kunnen overtuigen om een opleiding te volgen, dan verwelkomen we je graag in Het Vrolijke Stekje!