Jaaropleiding kinderyoga docent

WAT KOMT AAN BOD TIJDENS DEZE OPLEIDING?

wat is kinderyoga – waarom kinderyoga doen – waarom kinderyoga aanbieden – waar kan kinderyoga toe bijdragen – verschillende vormen – opsplitsing in leeftijd en waarom – opbouw kinderyogales – opstarten praktijk – hoe draagt de yogales bij tot de motorische/cognitieve/zintuiglijke/emotionele ontwikkeling van het kind – ervaren van een kleuter-/kinder-/tieneryogales – chakrapsychologie – ontwikkeling chakra’s per leeftijdsfase – ademhalingsoefeningen – kindermeditatie – zelf opmaken van een yogales (kleuter/kind/tiener) – zintuigen prikkelen – aardingsoefeningen – yogaspelletjes – yogafeestje – ouder/kind yoga – kleuteryoga – ontwikkeling kleuters – tieneryogales – ontwikkeling tieners – verschillende mogelijkheden/vormen tieneryoga yinyoga/ashtanga

MEERWAARDE KINDERYOGA

Kinderen begeleiden met yoga is zeer waardevol en fijn om te doen. Met kinderyoga kan je momentjes creëren waarop kinderen alle drukte van de dag achter zich kunnen laten en weer helemaal ontspannen en rustig kunnen worden. Kinderen en jongeren worden vaak overprikkeld tijdens de drukte van alle dag waardoor ze het contact met zichzelf kwijt geraken en zich niet goed in hun vel voelen. Kinderen hebben, net als volwassenen, af en toe nood aan rust en ontspanning… een momentje om weer helemaal de batterijen op te laden. Dit kan met yoga.
Onze opleiding reikt je een pakket aan waarmee je samen met kinderen en jongeren op pad kan gaan op jouw eigen, unieke, creatieve en intuïtieve manier. Elke lesdag nemen we je mee op yoga-avontuur en kan je zelf het positieve effect er van ervaren. De bedoeling van deze, voornamelijk praktische opleiding, is om kinderen en jongeren op een speelse manier te begeleiden op hun pad vanuit hun natuurlijk voelen, hun beleving en ervaring vanuit de yoga. We gaan samen mee in ‘de beleving’ van de kinderyoga en ontdekken zo ook weer het ‘kind’ in onszelf.
Al onze zintuigen worden hierbij aangesproken, zowel de innerlijke als de uiterlijke. We maken kennis met verschillende pijlers van de yoga en zien hoe we ze spelenderwijs naar de kinderen toe kunnen brengen. Een kinderyogales bevat veel meer dan yogahoudingen. We nemen de kinderen en jongeren mee in een avontuur waarin ze gebruik maken van oa yogahoudingen, relaxatie, dans, beweging, ademhaling, massage, meditatie, visualisatie, spelletjes en oefeningen.

VOORDELEN VAN KINDERYOGA

Als kinderyoga docent help je kinderen om:
Spelenderwijs in balans komen
Flexibel in de wereld te staan
De linker- en rechterhersenhelft te laten samen werken (handelen en voelen)
Zich beter te kunnen concentreren of focussen
Zich beter te kunnen ontspannen
Zich bewust te worden van hun ademhaling
Een betere motoriek en een beter evenwicht te ontwikkelen
Meer zelfvertrouwen te krijgen
Meer respect voor anderen, de wereld en zichzelf te hebben
Hun fantasie en creativiteit te vergroten

DOELGROEP

De opleiding is toegankelijk voor iedereen met een hart voor kinderen. Je hoeft geen voorkennis van yoga te hebben.

DATA

8 daagse intensieve kinderyogadocentenopleiding tijdens de zomervakantie
Lesdagen: van 9.00u tot 18.00u
Data: 22/7/2024 / 23/7/2024 – 24/7/2024 – 25/7/2024 – 26/7/2024- 27/7/2024 – 28/7/2024 – 18/8/2024
Locatie: VESTA – Lange Dijkstraat 36 – Schaffen-Diest
Prijs: € 1250 (betaling mogelijk in termijnen)
Bij goed weer zullen de lessen doorgaan in de prachtige uitgestrekte tuin te midden van de natuur en bij minder goed weer, beschikken we over een grote cursusruimte in een fijne boerderij waar voldoende ruimte is voor iedere cursist. We werken met een beperkt aantal cursisten zodat het voor ieder van jullie voelt alsof je een beetje vakantie aan het vieren bent.

Kinderyogadocentenopleiding op donderdagen
Lesdagen: van 10u tot 16u
Data: voorlopig nog geen data gepland
Locatie: VESTA – Lange Dijkstraat 36 – Schaffen-Diest
Wij beschikken over een zeer ruime cursusruimte waarin iedereen over voldoende ruimte beschikt om de lessen veilig te kunnen volgen. En bij goed weer kunnen we gebruik maken van de uitgestrekte tuin.
Prijs: € 1250 (betaling mogelijk in termijnen)
Indien je één van de lessen niet kan bijwonen, kan je deze altijd in een latere groep inhalen.

Inschrijven: 


Je ontvangt van ons na inschrijving binnen de week een inschrijvingsbevestiging. Moest dat niet zo zijn, stuur dan een mail naar info@hetvrolijkestekje.be