Opleiding NEI therapeut

Leer de techniek waarmee je emotionele blokkades kunt herkennen én oplossen. Kies voor gezondheid, vrijheid en ongekende mogelijkheden.

Kamp je met klachten die maar niet over lijken te gaan? Zoals migraine of een spastische darm? Duurt die burn-out maar voort? Kortom, zit je niet lekker in je vel? Je kan fysiek, mentaal en emotioneel ongemak ervaren van onverwerkt verdriet, overmatige stress of een nare gebeurtenis. Er worden blokkades opgeworpen in het lichaam. Energie kan letterlijk zijn weg niet meer vinden; een energetische blokkade met zeer uiteenlopende klachten tot gevolg.

De NEI-methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Door middel van vragen stellen aan het onderbewuste geheugen kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. NEI kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling. Het is een krachtige methode die succesvol is gebleken bij vele uiteenlopende klachten, zoals leerproblemen tot steeds terugkerende blessures, en van aambeien tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Na deze NEI-opleiding ben je in staat om niet alleen jezelf, maar ook anderen te helpen. 

Als je van nature de behoefte voelt om hen om wie je geeft te helpen, dan geeft NEI je een no-nonsense methode om positieve veranderingen en genezing te creëren.
De cellen in je lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Soms raken “onopgeloste” zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je er nog bewust van bent. Dat is nu eenmaal “menselijk”. Deze zaken kunnen je fysiek en mentaal in je huidige leven beïnvloeden.
NEI is een direct systeem dat als het ware licht schijnt op de bron van de klachten. Het verlichten van de oorzaak van een klacht maakt dat de cliënt zich weer van de zaak bewust wordt. Zodra de oorzaak duidelijk is, gebruiken we een simpele techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft in communicatie raken. Dit bevrijdt het zelfhelende vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Werk je als diëtiste, kinesist, (kinder)coach of in een vakgebied waarbij mensen helpen centraal staat, maar loopt je aanpak soms vast? Overweeg dan eens op zoek te gaan naar mogelijke emotionele blokkades bij je patiënt of cliënt. Onze NEI-opleiding helpt je om je als professional te ontwikkelen. Je leert op een andere manier naar klachten van jouw klantenkring te kijken en hiervoor oplossingen te bieden

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets, waarna je bij voldoende resultaat een certificaat ontvangt.

Intensieve NEI-training als combinatie van online modules en praktijkgerichte lesdagen
Vijf online modules en vier lesdagen wisselen elkaar af. Met uitgebreide zelfstudie, huiswerkopdrachten en deelname aan de lesdagen krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden om met NEI voor jezelf en voor anderen aan het werk te kunnen gaan.

PRAKTISCH

Hoe zit de opleiding praktisch in elkaar?
We hebben er voor gekozen om de opleiding deels digitaal en deels via praktijkgerichte lesdagen te organiseren. Vaak hebben mensen een drukke agenda of is het moeilijk om vrij te nemen van het werk of het gezin en deze manier van les volgen, is dan ideaal. Wij hebben de volledige opleiding op film opgenomen en die filmpjes krijg je in vijf verschillende modules toegestuurd. Tussen de filmpjes in organiseren we dan telkens een praktijkdag waarop we met alle cursisten en twee docenten samen komen. We combineren dus telkens een stukje theorie (5 digitale lesmodules) met praktijk (4 praktijkgerichte opleidings- en oefendagen). Uit ervaring hebben we gemerkt dat deze formule zeer goed werkt en veel voordelen biedt.
Voordelen:
– je kan op de momenten dat het jou past en op je eigen tempo de lessen volgen
– je moet maar vier keer een verplaatsing doen voor de praktijklessen
– je kan de lessen zo vaak als je wil bekijken zodat de inhoud heel goed kan doorzakken
– je krijgt intensieve ondersteuning en kan je vragen stellen wanneer die voor jou belangrijk zijn
– tijdens de praktijklessen leer je je medecursisten kennen en kan je, indien je dit wenst, afspreken om samen te oefenen
-…

De opleiding gaat in januari 2020 digitaal van start. Je krijgt dan de eerste lesmodule toegestuurd die je thuis kan bekijken. Daarnaast ontvang je ook uitgebreide uitgeschreven cursus.  Je kan dus op eigen tempo en op momenten waarop het voor jou het beste uitkomt, bezig zijn met de inhoud van de opleiding. Na het ontvangen van de eerste module, is er de eerste praktijkdag in Oud-Turnhout (18 januari 2020). Daar komen we met alle cursisten bij elkaar en wordt er bekeken wat je in de eerste module hebt kunnen zien, wordt er vooral veel geoefend met elkaar en is er alle mogelijkheid om verduidelijking te krijgen en vragen te stellen.
Na deze les krijg je dan weer een tweede module digitaal doorgestuurd en kan je weer verder aan de slag met het vervolg van de opleiding. En dit gaat dan zo door tot alle modules zijn doorlopen. Tijdens de laatste praktijkdag wordt er ook een test afgenomen om te bekijken of je NEI voldoende onder de knie hebt. Je wordt door de docenten intensief  begeleid zodat je zeker en vast slaagt.
Er zijn in totaal vier praktijkdagen (zie data hieronder) en vijf digitale modules gepland. Op die manier krijg je alle informatie (en zelfs nog veel meer) en kan je thuis rustig alles bekijken zo vaak als je zelf wil.

Start opleiding: 4 januari 2020 (online module)

Data praktijkgerichte lesdagen (in Oud-Turnhout) : 18/01/2020 – 15/02/2020 – 7/3/2020 – 21/3/2020 -25/4/2020

De eerste online module zal vanaf za. 4 januari 2020 beschikbaar zijn.

Tussendoor zijn er nog vier online lesmodules en is er ook huiswerk

Lestijden: 9.30 u tot 16.30 u
Locatie: De Liereman, Schuurhovenberg 43 te Oud-Turnhout (er is ruim voldoende gratis parking)

Prijs: € 1.225, inclusief de 5 online trainingen, 4 praktijkgerichte lesdagen, uitgebreide cursus, koffie, thee, water en versnaperingen, exclusief lunch.

Inschrijven: Indien je interesse hebt, mag je via mail je adres en telefoonnummer doorsturen (info@hetvrolijkestekje.be).

Deze opleiding kan niet worden betaald via KMO portefeuille omdat ze wordt gegeven door externe docenten.